You are here: Jobs / Senior Technical Manager @ High Tech Campus Eindhoven

Senior Technical Manager

Full-time
High Tech Campus Eindhoven

5656 AE Eindhoven
E: solliciteren@hightechcampus.com

Language: NL/ENG
Hours / week: 40

Location:

High Tech Campus 1e

Visit Company Page
Apply now

ORGANISATIE
High Tech Campus Eindhoven, de slimste vierkante kilometer van Europa, is een innovatief gebied van meer dan 260 hightech bedrijven. Het is de thuisbasis van meer dan 12.000 innovators, onderzoekers en ingenieurs die de technologieën en bedrijven van morgen creëren. High Tech Campus Eindhoven heeft een perceeloppervlakte van ongeveer 1 vierkante kilometer en omvat 52 gebouwen waaronder parkeergarages, onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria en kantoorgebouwen (totaal +425.000 m² BVO).

Elk bedrijf op High Tech Campus Eindhoven heeft een gemeenschappelijk doel: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en deze succesvol naar de markt brengen. De combinatie van technologie en business staat centraal in de vele samenwerkingen op de Campus en dat is te zien. Multinationals als Philips / NXP / Intel, kleine en middelgrote hightech bedrijven, onderzoeksinstituten, dienstverlenende bedrijven, scale-ups en startups werken samen aan de technologieën en producten van morgen! Samen zorgen ruim 12.000 internationale onderzoekers, ontwikkelaars en zakenmensen op de Campus voor een enorme hoeveelheid kennis en dynamiek. Zij hebben van High Tech Campus Eindhoven een van de wereldwijde hotspots gemaakt op het gebied van Health & Vitality, Sustainability, Applied Intelligence, Smart Environments & Connectivity en Software & Platforms.

Wegens aanhoudende groei van deze unieke gebiedsontwikkeling zijn we op zoek naar een Senior Technical Manager, een nieuwe rol binnen HTCE Site Management (een team met in totaal ongeveer 25fte). Samen met een compact team van ervaren (technische) collega’s draag je zorg voor de externe sturing van ontwikkeling, bouw, beheer (waarbij de complexe installatietechniek jouw primaire focus is). Al met al een unieke rol bij een innovatieve en veelzijdige asset-owner! 

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je bent verantwoordelijk voor alle technische onderhouds- en engineeringgerelateerde zaken op de High Tech Campus. In deze rol is je primaire aandachtsgebied het proactief toezicht  houden op werkzaamheden met betrekking tot onderhoud en reparaties van mechanische installaties, elektrische installaties, verticaal transport, loodgieterswerk. 

Tevens ben je verantwoordelijk voor het totale gebouwbeheer (met bijbehorende systemen) en wordt er verwacht dat je advies geeft over installatietechniek in zijn algemeenheid en zaken die verband houden met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie (in het kader van de duurzaamheidsambities van de campus). Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het strategische CapEx plan en je bent het primaire aanspreekpunt voor de Facility Manager hard services; in jouw rol houd je toezicht op het facility management van alle technische systemen voor zowel bestaande panden als nieuwe geplande ontwikkelingen binnen het gebied. 

Op zorgvuldige wijze geef je technisch advies en contractueel advies over de dagelijkse exploitatie, renovatieprojecten en het lange termijn onderhoud (op basis van TCO). Waar nodig voer je inspecties uit aan de assets, spreek je aannemers aan op hun verantwoordelijkheden, en zorg je voor interventieplannen. Je brengt grondige kennis van onderhoudscontracten op het gebied van installatietechniek die voortvloeien uit de exploitatie van de gehele vastgoedportefeuille (hierbij zorg je voor de opzet van het juiste niveau van controles, auditing, ontwerp en exploitatie). Bij afloop van huurovereenkomsten overleg je over de fysieke staat van de gebouwen / installaties en adviseer je  welke afspraken er gemaakt moeten worden met de huurder bij het verlaten van het pand.

Een uitgebreide omschrijving van het profiel, met taken / verantwoordelijkheden / competenties is op aanvraag beschikbaar. 

PROFIEL
We zoeken voor deze uitdagende rol een senior profiel op HBO+ / WO niveau met minimaal 10 tot 15 jaar relevante ervaring. Bewezen staat van dienst op het gebied van installatietechniek in alle fasen van het bouw- / onderhoudsproces, zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de werking en het onderhoud van het WKO-systeem dat warmte en koude levert voor meer dan 26 gebouwen op de campus. 

Vertrouwd zijn met de lokale nationale, Europese en internationale praktijknormen.  Vloeiend Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling). We zoeken een inhoudelijke manager met veel ervaring in complexe projecten. Contractueel en financieel zeer sterk. Een effectieve teamspeler met eigenaarschapsmentaliteit. Werk- en denkniveau = “Chief Installation Technology” van de gehele campus. 

Je speelt een belangrijke rol in de toekomstige ontwikkeling van de High Tech Campus en haar ecosysteem. Deze rol biedt veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De cultuur binnen HTCE Site Management is informeel maar ambitieus. Je rapporteert aan het Head of Operations en werkt samen met het operationele team en met externe ontwerpteams, aannemers, facility management teams, huurders en het bredere eigendomsteam van de campus.