You are here: Jobs / Head of Projects and Development @ High Tech Campus Eindhoven

Head of Projects and Development

Full-time
High Tech Campus Eindhoven

5656 AE Eindhoven
E: solliciteren@hightechcampus.com

Language: NL/ENG
Hours / week: 40

Location:

High Tech Campus 1E

Visit Company Page
Apply now

ORGANISATIE
High Tech Campus Eindhoven, de slimste vierkante kilometer van Europa, is een innovatief gebied van meer dan 260 hightech bedrijven. Het is de thuisbasis van meer dan 12.000 innovators, onderzoekers en ingenieurs die de technologieën en bedrijven van morgen creëren. High Tech Campus Eindhoven heeft een perceeloppervlakte van ongeveer 1 vierkante kilometer en omvat 52 gebouwen waaronder parkeergarages, onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria en kantoorgebouwen (totaal +425.000 m² BVO).

Elk bedrijf op High Tech Campus Eindhoven heeft een gemeenschappelijk doel: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en deze succesvol naar de markt brengen. De combinatie van technologie en business staat centraal in de vele samenwerkingen op de Campus en dat is te zien. Multinationals als Philips / NXP / Intel, kleine en middelgrote hightech bedrijven, onderzoeksinstituten, dienstverlenende bedrijven, scale-ups en startups werken samen aan de technologieën en producten van morgen! Samen zorgen ruim 12.000 internationale onderzoekers, ontwikkelaars en zakenmensen op de Campus voor een enorme hoeveelheid kennis en dynamiek. Zij hebben van High Tech Campus Eindhoven een van de wereldwijde hotspots gemaakt op het gebied van Health & Vitality, Sustainability, Applied Intelligence, Smart Environments & Connectivity en Software & Platforms.

Wegens aanhoudende groei van deze unieke gebiedsontwikkeling zijn we op zoek naar een Head of Projects and Development, een nieuwe rol binnen HTCE Site Management (een team met in totaal ongeveer 25fte). Samen met een compact team van ervaren (technische) collega’s draag je zorg voor de externe sturing van ontwikkeling, bouw, beheer. Al met al een unieke rol bij een innovatieve en veelzijdige asset-owner!  

FUNCTIEOMSCHRIJVING
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van circa 100.000 m² aan nieuwe gebouwen op een van de meest dynamische en snelst groeiende wetenschapsparken in Europa; het onderhouden van de huidige (zeer diverse en kapitaalintensieve) voorraad van +270.000 m² lab- en kantoorgebouwen; de ESG-transitie en bijbehorende lange termijn ambities altijd in het achterhoofd houdend. Je hebt een sterke affiniteit en een uitgebreid trackrecord in ontwerp- en bouwprocessen. De opgave is breed en uitdagend: van bouwgerelateerde werkzaamheden zoals herstel / renovatie / transformatie, audits, duurzaamheidsverbeteringen, facility management-uitdagingen bij bestaande panden tot de complete scope van nieuwe projectontwikkelingen. 

Je streeft naar uitmuntendheid en streeft altijd naar de hoogste kwaliteit en de beste aanpak. Je bent een scherpe waarnemer, extreem gestructureerd en in staat om complexiteit te reduceren tot dynamische operatiestrategieën, ontwerpprocessen en actieprogramma's. Je hebt sterke leiderschapskwaliteiten en kunt omgaan met meerdere projecten die tegelijkertijd lopen, met verschillende teams en met meerdere belanghebbenden.

Je streeft naar het creëren van de beste projectteams; je kunt werken met verschillende vormen van inkoop en bent in staat om aanbesteding- en inkoopstrategieën aan te bevelen voor het aanstellen van zowel professionals als aannemers; je kunt toezicht houden op het ontwerp van nieuwe ontwikkelingsprojecten en toezicht houden op risico's en problemen die verband houden met bestaand vastgoed.

Je hebt een grondige kennis van (complexe) contractvormen, je hebt uitstekende onderhandelingsvaardigheden, je bent in staat om planningen en budgetten te organiseren over diverse projecten (huidige schaalgrootte loopt tot ongeveer 30 miljoen per project) heen. Je brengt grondige kennis van de financiële gevolgen, technische en reputatierisico's bij het werken aan bouwprojecten met eindgebruikers. Je leidt teams en professionals om bij alles wat ze doen goed te presteren, nauwkeurig en lange-termijn-gericht te zijn.

Een uitgebreide omschrijving van het profiel, met taken / verantwoordelijkheden / competenties is op aanvraag beschikbaar. 

PROFIEL
We zoeken voor deze uitdagende rol een senior profiel op HBO+ / WO niveau met minimaal 10 tot 15 jaar relevante ervaring. Bewezen staat van dienst in bouwmanagement en projectmanagement inclusief onderhoud, renovatiewerken en commerciële vastgoedontwikkelingen. Een goed begrip van de bouwdynamiek van kantoren / life science campussen / mixed use gebouwen. PMP, RICS PM-certificering is een pre maar is niet vereist. Vloeiend Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling). We zoeken een communicatieve leider met ruime kennis van architectuur, ontwerpprocessen en bouwconstructies (inclusief inkoop). Contractueel en financieel zeer sterk. Een effectieve teamspeler met eigenaarschapsmentaliteit. 

Je speelt een belangrijke rol in de toekomstige ontwikkeling van de High Tech Campus en haar ecosysteem. Deze rol biedt veel mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De cultuur binnen HTCE Site Management is informeel maar ambitieus. Je rapporteert aan het Head of Operations en werkt samen met het operationele team en met externe ontwerpteams, aannemers, facility management teams, huurders en het bredere eigendomsteam van de campus.