<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=491489&amp;fmt=gif">

PERSBERICHT (in Dutch)

Fontys Hogescholen start aankomend schooljaar met een InnovatieHub Digitale Transformatie. Studenten, docenten, onderzoekers en het bedrijfsleven zullen samen aan de slag gaan met actuele vraagstukken op het gebied van digitale transformatie. De Eindhovense High Tech Campus speelt hier een belangrijke rol in.

Maatschappelijke vraagstukken
De huidige transformaties op het gebied van digitalisering gaan grote gevolgen hebben in het maatschappelijke en economische domein. Studenten van Fontys werken binnen deze Innovatiehub aan vraagstukken zoals hoe je met drones de stad slimmer kunt maken. Bijvoorbeeld voor pakketbezorging. Studenten bedenken een nieuw verdienmodel, toepassingen voor organisatie en mens en onderzoeken daarbij de ethische aspecten van een digitale transformatievraagstuk.

Lectoraat Moral Design Strategy
Het onderwerp digitale transformatie sluit naadloos aan bij het net gestarte lectoraat Moral Design Strategy met lector Bart Wernaart. Fontys wil zo de komende jaren flink investeren in praktijkgericht onderzoek op het snijvlak van ethiek en technologie. Dat past uiteindelijk ook bij de doelstellingen van Fontys om een kennisinstelling te zijn met impact in de regio. Het lectoraat zal mede input leveren aan de digitale transformatievraagstukken binnen de InnovatieHub Digitale Transformatie.

De InnovatieHub Digitale Transformatie als een hybride leeromgeving voor studenten, docenten en bedrijven
Yolanda Lentz, Projectleider Hybride Leeromgevingen en docent bij Fontys: “In deze Innovatiehub staat samen leren en innoveren centraal. Afstudeerders, stagiaires en minorstudenten vormen een team met studenten van andere opleidingen, coaches, onderzoekers en werkveldpartners. Het team gaat aan de slag om onderzoekend te werken aan mogelijke oplossingen. We hebben te maken met maatschappelijke vraagstukken die dusdanig complex van aard zijn, dat je meerdere disciplines nodig hebt om ze op te lossen. Op die manier leren we studenten interdisciplinair te werken en dragen we bij aan actuele vraagstukken. Studenten worden zo voorbereid op het werk van (over)morgen. Maar ook voor docenten en werkveldpartners maakt dit onderdeel uit van levenlang leren.”

Leren en innoveren samen met High Tech Campus Eindhoven
Hilde de Vocht, Marketing & Communicatie directeur bij High Tech Campus Eindhoven: “Wij kijken heel erg uit naar de komst van de Fontys studenten naar de Campus en willen ze graag meenemen in de wereld van morgen. Wij hebben als slimste vierkante kilometer van Europa een enorme ambitie op het gebied van innovatie, duurzaamheid, diversiteit en vitaliteit en kunnen dit niet realiseren zonder de hulp van deze enthousiaste, jonge doelgroep. Verbindingen met het Artificial Intelligence Center en de 5G Hub op het terrein zijn al gelegd en andere initiatieven en bedrijven staan in de rij om aan te sluiten.”

Kickoff 24 juni op de High Tech Campus
“Waar kan het onderwijs op het gebied van digitale transformatie nu beter gegeven worden dan op de plaats waar het allemaal samenkomt?” vertelt Yolanda. Hier op de Campus kunnen studenten aan de slag tussen de bedrijven zélf. Dat zien we echt als het onderwijs van de toekomst”. Voor studenten die geïnteresseerd zijn in deze nieuwe hybride leeromgeving is er op 24 juni een informatiebijeenkomst met een rondleiding.

Meer weten? hilde.de.vocht@hightechcampus.com 

Fontys_digitale_transformatie