You are here: Events / Online talkshow 'Groei over Grenzen' door RVO en Female Tech Heroes

Online talkshow 'Groei over Grenzen' door RVO en Female Tech Heroes

Business
Female Tech Heroes

E: ingelou.stol@hightechcampus.com

Language: Nederlands
Date: 20 Apr 2021
Time: 10:00 - 11:00
Entry fee: Gratis

Location:

Online

Register Now

Ben jij een ondernemende vrouw in de techwereld met grenzeloze ambities? Heb jij de stap over de grens al gemaakt met jouw bedrijf? Of wil je wel, maar loop je tegen een aantal drempels aan? In welke fase je ook zit met je internationale plannen, tips en lessons learned van ervaringsdeskundigen brengen je altijd verder.

Kijk de talkshow hier!

Laat je in deze Nederlandstalige interactieve talkshow inspireren door Female Tech Heroes Judith Heikoop en Iris Soute. Beiden staan aan het roer van een techbedrijf dat internationaal zaken doet. Judith als CEO van IME Medical Electrospinning en Iris als founder van Picoo. Ook te gast is Anastasia de Vries van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij vertelt je alles over hoe de Rijksoverheid jou kan helpen bij jouw internationale ambities. Wist je bijvoorbeeld dat deelnemen aan een handelsmissie je kan helpen groeien? En ken je de regeling Starters International Business (SIB) om bedrijven te helpen de stap over de grens te maken naar buitenlandse markten?

Stel al je vragen over ondernemen over de grens tijdens de live Q&A op YouTube!

Datum: Dinsdag 20 april 2021
Tijd: 10.00 – 11.00 uur
Locatie: Online

Schrijf je hier in en ontvang de YouTube link!


Judith Heikoop, CEO IME Medical Electrospinning

Samen met haar team, zet Judith zich in voor de implementatie van een nieuwe klasse medische hulpmiddelen in de (regeneratieve) geneeskunde. Deze hulpmiddelen gemaakt van nano-/microvezels zijn op basis van hun lichaamsvriendelijke eigenschappen in staat een revolutie te veroorzaken binnen de medische wereld. Na haar komst bij IME, heeft Judith het bedrijf door een flinke transformatie de Scale-up fase ingeleid. Hiervoor heeft zij gebruik gemaakt van haar brede kennis en ervaring evenals haar netwerk binnen de Life-Sciences en MedTech industrie. Inmiddels is IME wereld technologie leider met klanten in Europa, China en de VS, en hebben de eerste innovatieve medische toepassingen de kliniek bereikt. Tijdens deze exponentiele  internationale groei, heeft Judith ook oog voor het team en focust zich op diversiteit en het behoud van vertrouwen in IME’s missie en in elkaar. Voor vragen over bedrijfsstrategieën en teambuilding, ben je bij Judith aan het juiste adres.

Iris Soute, co-founder Picoo

Picoo is het resultaat van Iris' promotiewerk: Iris deed onderzoek naar interaction design voor kinderen bij buiten spelen. De reactie van kinderen en hun ouders was dusdanig overweldigend dat Iris na het afronden van haar PhD de ontwikkeling van Picoo heeft voortgezet. Iris is door een combinatie van haar opleiding in Mechanical Engineering (MSc), ervaring als Software Engineering (bij Philips), User Experience Design en Game Design uitstekend in staat nieuwe games voor Picoo te bedenken, ontwerpen, implementeren en te testen. Van een bedrijf oprichten en runnen had Iris geen kaas gegeten, maar al doende leert men en inmiddels zijn Iris en Daniel (Picoo's mede-oprichter) bijna 5 jaar verder en heel wat ervaringen rijker. De eerste stappen op de Nederlandse markt zijn gezet en ook in het buitenland wordt er hier en daar al met Picoo gespeeld!

Anastasia de Vries, Accountmanager (High Tech Systems & Materials) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Anastasia maakt zich namens de Rijksoverheid hard voor ondernemers met groeiambities. Zoals het nemen van de stap óver de grens, naar internationaal zakendoen. Voor haar rol bij de RVO heeft ze voor zowel een MKB als een multinational gewerkt. RVO is het hulploket vanuit de Rijksoverheid voor heel ondernemend Nederland. Je kunt er terecht met vragen op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Van beginnende tot ervaren ondernemer, voor iedere bedrijfsfase biedt RVO een palet aan diensten en producten om jouw ambities te ontwikkelen. Anastasia kan je vertellen over de producten en diensten die de Rijksoverheid te bieden heeft aan ondernemers met internationale ambities.


Met ‘Groei over Grenzen’ roept de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vrouwelijke ondernemers op om hun internationale ambities waar te maken.

Er valt voor ondernemende vrouwen met grenzeloze ambities nog een wereld te winnen. Want wist je dat van het aantal exporterende ondernemers in Nederland maar 13 procent vrouw is? In samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) daarom de campagne Groei over Grenzen gestart. RVO biedt alle ondernemers in Nederland ondersteuning en tools op het gebied van internationaal zakendoen. Voor iedere bedrijfsfase bieden wij een palet aan diensten en producten om jouw buitenlandambitie te helpen realiseren. Door middel van events, informatievideo’s en vlogs delen we onze kennis en ervaringen, samen met een aantal succesvolle vrouwelijke internationaal ondernemers. Om anderen te inspireren óók die stap over de grens te zetten. Zie www.rvo.nl/ondernemendevrouwen

Receive the latest insights, news & events

Subscribe to our biweekly newsletter